Våra inneträffar

Frälsningsarméns lokaler på Vårfruvägen 12, Nynäshamn.

Vi träffas kl.18.30 då vi lånar böcker, köper lotter, programmet börjar kl.19.00.
Vi gör en liten paus för kaffe och lottdragning. Tag gärna med vänner och bekanta till våra träffar de behöver inte vara medlemmar.

Inträdesavgift 50 kr för föredraget och kaffe.

Tisdag den 6 september

Bild från Plantagen

Gunborg Mattson kommer och talar om Lökar i Samplantering

Det är nu de ska i jorden! Lökarna som ger oss vårglädje. Gunborg Mattsson är trädgårdsskribent och kommer att inspirera oss med ett föredrag om lökar i samplantering. Hon arbetar sedan många år på Zetas och kommer att ta med sig lökar till försäljning.

Tisdagen den 4 oktober

Peter och Monika Knutsson från Oxelösund talar om De stenrikas Trädgård. De som var med på resan till Oxelösund och Nyköpingstrakten 2014 minns säkert Peter och Monikas vackra hörntomt som är smällfylld med olika växter. Under ett flertal år visar de sin trädgård genom "Privata trädgårdar att besöka i Sörmland".

De kommer att tala om och visa bilder på sten- och torvpartier samt våtbäddar. Det blir även en presentation av en del växer som odlas i deras trädgård.

Tisdagen de 1 november - Medlemskväll

Ros-Marie och Tommy Karlsson inleder kvällen med att visa bilder på sin trädgårds utveckling under växtsäsongen sedan vi hade nöjet att få se den i verkligheten i början på juni.

Efter kaffet följer Karin Sundberg och Matz Carlsosn upp vårt arbete i Göstas Trädgård under våren och sommaren.  De pratar även om Gösta Zetterqvis själv och hans och kretsens arbete vid uppbyggnaden av trädgården på 90-talet.

Tisdagen den 6 december

Lars Engström - Vad trädgården har att erbjuda vintertid

Trädgården är för många en plats för vila och återhämtning, men av många används den bara under sommarmånaderna, vilket är lite synd, för trädgården har mycket att ge året runt. Lars Engström, landskapsingenjör på Växtbiten i Uppsala berättar och visar bilder på vad trädgården har att erbjuda även på vintern. Allt från blommor, frukter, bark och knoppar till vackra växtsätt och vintergröna växter som lyfter trädgården under vinterhalvåret.