Tisdag 5 oktober, kl. 18.00

Träd och buskar för uselt klimat med Kjell & Anna-Karin Silver

Trots styv lera, långa vintrar och extrem sommartorka odlar makarna Silver över tusen olika slags träd och buskar på friland i sin samlarträdgård på den vindpinade slätten i Norduppland. Merparten av dem påstås vanligen inte vara härdiga i zon 4. Här berättar Kjell och Anna-Karin litet om sina erfarenheter, både framgångar och misslyckanden. Samtidigt hoppas de kunna inspirera andra att också ta ut svängarna lite mer och våga tänka nytt. Många bilder och odlingstips om både kända och okända lignoser (vedartade växter) utlovas.

Tisdag den 2 november, kl. 19.00

Bild lånad från Lindas hemsida

Linda Marend – Stora Drömmar på Liten Yta

Linda är från början arkitekt men har nu landat i ett eget företag som hjälper mindre företag i samhällsbyggnadsbranchen att växa och utvecklas. 

”Trädgård med tolv rum och kök”, är namnet på hennes bok, en personlig berättelse om hur hon genomförde experimentet med att få plats med så många rum som möjligt på sin radhustomt. Det blev 12. Linda talar om hur trädgården skapades, ger tips om hur man kan få en rik och variationsrik trädgård på små ytor samt visar bilder på hur det blev.

Titta här på Lindas hemsida: https://www.tolvrumochkok.se/

 

Tisdag den 7 december, kl. 19.00

Binda kransar och buketter till jul med Jeanette Fryklund

Linda kommer att ge oss tips och instruktioner om hur man pyntar hemmet inför julen med kransar och blomuppsättningar. Linda kommer att ha med sig stommar och lite annat material, men ta med er själva det ni vill sätta på era kransar, typ rönnbärsklasar eller nypon, eller gröna kvistar. Ni kan också torka blommor och gräs som fortfarande blommar och använda.