Min trädgård

Konsten att skapa en dekoration

Siv från Blomstersnäckan kommer att prata om och visa hur man skapar en dekoration, liten som stor. Vi kommer även att få möjlighet att köpa de alster som hon gör under kvällen.

Medlemskväll

Vi träffas för att se på bilder från resor och trädgårdsbesök, utbyta erfarenheter och få tips och idéer av varandra.

Besök på Ösmo plantshop

Vi samlas i caféet för en kort presentation och lite fika.

Efter detta finns möjlighet att inhandla växter ur plantskolesortimentet med 20% rabatt.

Den som inte har tillgång till egen bil, kontakta någon medlem för samåkning.

Lökar och knölar

Johan Pettersson, välkänd för sina kunniga artiklar i ämnet i vår tidning Trädgårdsamatören, kommer och visar bilder och ger tips och odlingsråd. Johan kommer också att ha växter med till försäljning bl.a. tidlösor

Trädgårdsbesök hos Brunnberg

Trädgårdsbesök och plantbytarträff hos Gull-Maj Brunnberg, Källsmovägen 5 i Nynäshamn.
Ta med dig två plantor som är väl krukade och försedda med namnetiketter.
Vi kommer att lotta ut plantorna till deltagarna, så du får två andra plantor med dig hem. Ta med egen kaffekorg.

Växtmarknad i Svandammsparken

Vår traditionella växtmarknad kommer att arrangeras i samarbete med Nynäshamns Kommun. Som vanligt är försäljare från andra kretsar välkomna. Försäljare erlägger 10% av försäljningssumman till Nynäshamnskretsen. Vi tar gärna emot växter som vinster i lotterierna. Som vanligt har vi servering och lotterier.

Orkidéer

Mattias Öster kommer att visa bilder och prata om odling av orkidéer.

Fuchior

Kenneth Nilsson, känd från TV och Allt om Trädgård ger oss inspiration och kunskap om sin favorit Fuchsian. Kenneth berättar om ursprung, hur man odlar dem över hela året här i Sverige, samt om olika arter och sorter. Allt vi behöver veta med massor av vackra bilder. Kenneth tar också med sticklingar till försäljning. Foto: Kenneth Nilsson  

Varigerade växter

Elisabeth Dec Carlborg berättar om sin passion för variegerade växter Elisabeth driver plantskolan Variegata. Hon visar bilder berättar om och hur man kan använda variegerade växter i sin trädgård.

Föredrag av Peter Knutsson

Peter Knutsson, trädgårdsamatör med vacker besöksträdgård i Oxelösund kommer att visa bilder och berätta om trädgårdsdesign, olika odlingsmetoder m. m.

Årsmöte samt bilder från riksmötet

Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar, bjuder kretsen på kaffe och tårta i pausen. Vi kommer även att ha ett lotteri och därefter kommer vår medlem Matz Carlsson  att visa bilder från riksmötet i Ronneby  2010.

Årsmöteshandlingarna finns tillgängliga i lokalen innan årsmötet påbörjas.

Trädgårdshelg

Trädgårdshelg
Åsa folkhögskola i Sköldinge 

Trädgårdshelgen förra året var mycket uppskattad därför inbjuder Sörmlandskretsen även i år till en helg med intressanta föredrag, växtauktion och inte minst trevlig samvaro med trädgårdsvänner.

Programmet är vid TA:s manusstopp ännu inte klart, mer information kommer i kretstidningen i september samt på hemsidan www.stasormland.se

Vi startar med lunch lördag avslutar med en växtauktion (Växtauktionens längd avgörs av antal växter till försäljning och köpviljan hos deltagarna!)

Vi planerar tre föredrag på lördagen och två föredrag på söndagen. Följande programpunkter/fördragshållare är hittills klara:

Erik Wahlsten, Ludvig Johansson, Trädgårdsslöjd föredrag från Åsa folkhögskola, växtauktion med Rolf Wiking.