Min trädgård

Pustillor och andra favoriter

Mats Arvidsson , välkänd trädgårdsamatör och medarbetare i tidningen Trädgårdsamatören, visar bilder och berättar om sina favoriter och delar med sig av många års erfarenheter i trädgården.

Man måste bara älska pelargoner

Anita Österlund från Svenska Pelargonsällskapet visar bilder och berättar om pelargonens historia och de olika grupperna av pelargoner. Dessutom får vi godaråd och tips om skötsel så att de blommar och ger glädje.

Anita har även med sig sticklingar till försäljning.

Årsmöte 6 mars

Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar, bjuder kretsen på kaffe och tårta i pausen då vi också har ett lotteri och därefter bildvisning.

Årsmöteshandlingarna kommer att finnas tillgängliga i lokalen innan årsmötet påbörjas.

Tisdagen den 10 april

Björn Cederlund från Linudden Trädgård utanför Nyköping visade bilder med fokus på nya och lite annorlunda sorter av Rhododendron, Magnolior och Cypripedium. Björn försöker introducera specialsorter som är härdiga i vårt klimat från USA och Kanada bl.a.

Tisdagen den 8 maj, Trädgård i torrt läge

Pia Myrberg , aktiv i Trädgårdsamatörernas Stockholmskrets gav oss en lärorik, intressant och personlig presentation om sin resa för att skapa en vacker trädgård på sin sandås i Tullinge, med våtbäddar och torvinklädda planteringsgropar.
Pia, som numera driver ”Torvan Trädgård”,skriver också sin egen blogg under www.torvans.blogspot.com 

Växtmarknad den 2 juni

Årets växtmarknad genomfördes på den kallaste junidagen på 84 år. Våra tält blåste iväg, men 9 tappra försäljare samt Nynäshamns Hembygdsförening dukade upp ett urval av växter och information som verkade uppskattas av de lika tappra som hittade oss i Svandammsparken bland vindbyar och skyfall.

Trädgårdsamatörernas dag den 6 juni

Föreningen var representerade på Hembygdsgården på Trädgårdsamatörernas dag den 6 juni i samband med Nationaldagsfirandet. Blommor som var kvar från lotteriet på växtmarknaden lottades ut.

Besök i Ösmo Plantshop

Den 28 augusti träffades vi hos Ösmo Plantshop och fick tips om nya buskar och plantor lämpliga att plantera nu under hösten.

Nya former av bl.a. höstanemon, fläderbuskar och tips om olika alundrot presenterades.

Därefter släpptes vi lös i trädgården där vi fick handla till 20% rabatt, vilket utnyttjades av såväl vår egen grupp som Tungelstas Trädgårdsvänner.


Bild lånad från Ösmo Plantshops hemsida

Tisdag 4 september

Kerstin Bergman, som är ordförande i Svenska Rosensällskapets lokalförening, StockholmsRosen, berättade och visade bilder på många olika  busk- och klätterrosor som går att odla i zon 3 - 5.

Kerstin hade en hel del tips att förmedla och visade mycket vackra bilder från olika trädgårdar och olika sorters rosor, somliga välkända medan andra lite ovanliga.Bilden lånad från StockholmsRosens hemsida - Rosenholm

Tisdagen den 2 oktober

Siv och Ulla från Blomstersnäckan demonstrerade sina färdigheter och gav oss tips på olika höstarrangemang såväl vackra arrangemang till Allhelgonahelgen som lite roligare Hallowen-dekorationer.

Tisdagen den 6 november

Den här dagen skulle vi haft besök av Inga Kassie, från Svenska Saint Pauliasällskapet, men hon hade tyvärr blivit sjuk och istället pratade vi en del om egna erfarenheter om att odla S:t Paulia.
Därefter visade vår värd hos Frälsningsarmén bilder från resor i Tyskland han och hans familj gjort.
Vi hoppas att vi får höra ifrån Inga vid ett senare tillfälle när hon mår bättre och har tid.