Våra inneträffar

Frälsningsarméns lokaler på Vårfruvägen 12, Nynäshamn.

Vi träffas kl.18.30 då vi lånar böcker, köper lotter, programmet börjar kl.19.00.
Vi gör en liten paus för kaffe och lottdragning. Tag gärna med vänner och bekanta till våra träffar de behöver inte vara medlemmar.

Inträdesavgift 50 kr för föredraget och kaffe.

Tisdagen den 4 september

Bild tagen av G. Härefelt

Säsongen inleds av Gunilla Härefelt som är en hängiven Irisodlare och som även startat gruppen Trädgårdsirisar på Facebook, som nu har runt 300 medlemmar och ökar hela tiden.

Gunilla är sedan länge medlem av STA och hennes trädgård i Norrköping är framförallt fylld av olika irisar, mestadels skäggbärande som hon delvis drivit fram från frön och som hon köpt in från såväl svenska som utländska odlare. Men där finns även många pioner och hostor och annat som hör hemma i en riktig trädgårdsnörd.

Gunilla kommer att tala om olika typer av skäggirisar, plantering och skötsel, sjukdomar och problem, delning och fröförökning bl.a. Hon kommer även ta med sig lite plantor till försäljning

Lördagen den 1 september, kl. 10.00 - Tyggjutning

Den 1 september kl 10.00 anordnar vi en endagars kurs i Tyggjutning under ledning av Monica och Peter Knutsson. Kursen tar plats hos Bertel och Carita Nordén i Södertälje. 

Kostnad är 200 kr, under förutsättning att vi blir 12 personer. I det priset ingår cement och stommar såvida ni inte själva har speciella önskemål om former och storlekar. Intresseanmälan till Solveig (073 802 5217, solveiganderson@hotmail.se). Senast den 15 augusti. Vi får se till om vi kan fylla bilar och åka gemensamt.

Ta med matsäck och kaffe. Vi tar med kaka till kaffet.

Ösmo Plantshop, den 11 september, kl 18.00

Den 11 september håller Ösmo Plantshop öppet för oss efter stängning och vi kan lyssna på Gerhard som berättar om hur vi ska natta våra trädgårdar inför vintern.

Vi kan också shoppa loss för fullt bland alla härliga växter och får 20% rabatt på alla växter vi köper.

Tisdagen den 9 oktober

Linda Schilén

Observera datumet.

Vi har flyttat oktober månads träff till den 9 oktober så att den ska passa in i Nynäshamns Kulturvecka. Vi har också flyttat platsen för träffen till Folkets Hus för att möjliggöra för många andra Nynäshamnare att närvara.

Vår föredragshållare denna kväll blir Linda Schilén, som gjort ett par bejublade framträdanden hos oss under åren. Linda är numera en välkänd figur med återkommande framträdanden i TV4:as Nyhetsmorgon och även mycket synlig på Nordiska Trädgårdar på Älvsjömässan i flera år.

Linda kommer att prata om vad man gör när man vill förvandla sin tomt till en trädgård. Det blir många användbara tips från Linda som vanligt och vi ser verkligen fram emot denna kväll.

Tisdagen den 6 november, kl 19.00

Medlemskväll

Medlemskvällen är inte enbart för medlemmar, andra är välkomna också. Det betyder enbart att någon medlem står för programmet. Denna kväll kommer Heléne och Charlotte Östring att visa bilder från trädgårdar de besökt under våren och sommaren. ”Bröllop i en pionträdgård, Rhododendronfestival mitt i byn, dahlior, dahlior, dahlior, och lite till.”

Tisdagen den 4 december - Funkia, nej Hosta, nej.....

Roger Elg, ”Gestaltning med funkior i trädgården"

Roger är landskapsarkitekt och universitetslärare på SLU och föreläser om – *Vilka andra sorter ska vi välja? *Hur kan vi använda funkior i olika sammanhang? *Snigelsresistens, m.m. Roger har odlat funkior under många år och fortsätter att provodla och utveckla sina perennplanteringar där funkior ingår till stor del.