Tisdagen den 12 januari

Vilken entusiasm och inspiration!!! Jag tror alla som var på föredraget på tisdagskvällen gick hem med ett stort leende på läpparna. Lena Klintberg från Sällskapet Gesneriasterna tog oss med på en inspirerande världsomsegling och bekantade oss med huvudsläkterna i arten med S:t Paulier, Kornettblommor, Narrhuvor och Gloxinior bl.a. Hon visade oss en oerhörd massa exempel på vackra blommor och storlekar och bankade in i oss att vi inte får vattna för mycket, vi ska plantera om våra inköp i små krukor med lucker jord och med jämna mellanrum fick vi se exempel på olika plantor som hon och hennes kollega Rakel Dittmer har drivit upp.

En härlig början på en säsong med många intressanta ämnen.

Tisdagen den 2 februari

Linda Schilén gav oss en jätteintressant kväll med mycket bra information om olika sorters prydnadsgräs. Två sorter har varit Årets Perenn och Linda visade oss på hur användbart och vackert gräset kan vara i våra trädgårdar. Det var tydligen ett populärt ämne eftersom vi var nästan 40 personer i publiken och jag tror att vi alla gick hem mycket nöjda. Tack Linda och välkommen tillbaka.

Tisdagen den 2 mars - Årsmöte

Årsmötet upptog första halvan av kvällen och vi fick in en ny medlem i styrelsen, Ros-Marie Karlsson som suppleant. Britt-Inger avtackades för sitt arbete som kassör och senast som suppleant och efter supergod tårta (tack Eva) visade Matz oss bilder från Stora Vika, Gotland och lite andra platser. En trevlig kväll och nu ser vi fram emot ett nytt verksamhetsår.

Tisdagen den 5 april Bonsaier

Jonas Sandell från Bonsaisällskapet gav oss en intressant inblick i bonsaiernas värld med historik och bilder från Kina och Japan och hur man tänker där om bonsaier och vilken urgammal kultur de har där med bonsaier många gånger i centrum för såväl inomhus som utomhusarkitekturen.

Jonas gav oss också tips om hur man ska klippa sina bonsaier för att uppnå de olika designmål man kan tänkas ha för sin egen planta.

Tisdagen den 3 maj

Vi hade finbesök från Karin "Skara" Ohlsson som gav oss en guidad tur genom sin trädgård utanför Skara. Det är en riktigt rejäl bit land som Karin och hennes man har arbetat med under många år nu med fantastiskt resultat.

Enligt Karin så gräver "gubben" upp och Karin planterar, men de har lite olika intressen vilket speglar sig i variationen i trädgården. Lönnar, hostor, dagliljor och pioner samsas i trädgården och Karin delade med sig med mycket vackra bilder och mycket kunska